Analýza Mercy po posledním patchi

  mercy    analýza    analisys   

 

Mercy opovrhovalo mnoho hráčů.

  • Valkyrie byla příliš silná.
  • Díky Resurrect se znehodnocovaly killy.
  • Byla vybírána jako "must-pick" hrdina.

 

Kvůli velké úpravě, byla Mercy v meta Overwatch supportech úplně změněna. Doba, kdy byla Mercy navrcholu, je pryč - napříč všemi levely v kompetitivní hře, využítí Mercy značně pokleslo, podle statistických stránek Omnic Meta. (Společnost Omnic Meta získává informace prostřednictvím programu pro načítání dat pro implementaci rozhraní Blizzard API.)

Resurrect před a po patchi (použití za zápas)
Pokles výher na všech rancích v průměru o -4 %. Nejvyšší ranky zaznamenaly největší pokles,
jelikož nižší ranky obecně používají Mercy stále jako nejlepšího healera.

 

Největší změna je u ranku Grandmaster, kde je pokles Mercy v zápasech o téměř 80%. Hráči na ranku bronz zaznamenali snížení Mercy téměř o 20%, což je stále hodně vzhledem k její dominanci. Takže kdo ji nahradí? Většina supportů - Lúcio, Ana, Moira a Zenyatta - zaznamenali zvýšené využití v zápasech, i když u Moiry je největší. Podle údajů, získala titul jako nejhranější healer ve všech rancích.

Porovnání výher

Porovnání výher - dřívě dosahovala Mercy u Grandmastera +54%, nyní má jedno z nejnižších - snížení na předposlední místo před Anou. Můžeme vidět mnohem více vítězství u ostatních healerů Lúcia, Moiry a Zenyatty.

Změna využití supportů

Velkou změnu vidíme ve srovnání healerů. Dříve byla Mercy na vrcholu, zvlášť u Grandmastera. Dnes už není "must pick", ostatní zaznamenali velký nárůst. Největší vzestup je u Moiry, což nemusí být pro mnohé hráče velkým překvapením.

 

 

Je to teprve pár dní od nerfnutí Mercy a její Valkyrie, takže je trochu brzy na to, abychom zajistili všechno tak, jak zrovna nyní vypadá. Ale údaje z Omnic Meta říkají jasně: Mercy už není silným healerem, kterým kdysi byla.

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Housac
Jiří Housa

Housac je autorom 476 článkov. Viac článkov tohoto autora nájdete na tomto odkaze. Pre viac informácií navštívte profil tohoto autora.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet