Analýza Mercy po posledním patchi

  mercy    analýza    analisys   

 

Mercy opovrhovalo mnoho hráčů.

  • Valkyrie byla příliš silná.
  • Díky Resurrect se znehodnocovaly killy.
  • Byla vybírána jako "must-pick" hrdina.

 

Kvůli velké úpravě, byla Mercy v meta Overwatch supportech úplně změněna. Doba, kdy byla Mercy navrcholu, je pryč - napříč všemi levely v kompetitivní hře, využítí Mercy značně pokleslo, podle statistických stránek Omnic Meta. (Společnost Omnic Meta získává informace prostřednictvím programu pro načítání dat pro implementaci rozhraní Blizzard API.)

Resurrect před a po patchi (použití za zápas)
Pokles výher na všech rancích v průměru o -4 %. Nejvyšší ranky zaznamenaly největší pokles,
jelikož nižší ranky obecně používají Mercy stále jako nejlepšího healera.

 

Největší změna je u ranku Grandmaster, kde je pokles Mercy v zápasech o téměř 80%. Hráči na ranku bronz zaznamenali snížení Mercy téměř o 20%, což je stále hodně vzhledem k její dominanci. Takže kdo ji nahradí? Většina supportů - Lúcio, Ana, Moira a Zenyatta - zaznamenali zvýšené využití v zápasech, i když u Moiry je největší. Podle údajů, získala titul jako nejhranější healer ve všech rancích.

Porovnání výher

Porovnání výher - dřívě dosahovala Mercy u Grandmastera +54%, nyní má jedno z nejnižších - snížení na předposlední místo před Anou. Můžeme vidět mnohem více vítězství u ostatních healerů Lúcia, Moiry a Zenyatty.

Změna využití supportů

Velkou změnu vidíme ve srovnání healerů. Dříve byla Mercy na vrcholu, zvlášť u Grandmastera. Dnes už není "must pick", ostatní zaznamenali velký nárůst. Největší vzestup je u Moiry, což nemusí být pro mnohé hráče velkým překvapením.

 

 

Je to teprve pár dní od nerfnutí Mercy a její Valkyrie, takže je trochu brzy na to, abychom zajistili všechno tak, jak zrovna nyní vypadá. Ale údaje z Omnic Meta říkají jasně: Mercy už není silným healerem, kterým kdysi byla.

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet