Overwatch a blízká budoucnost (spekulace)

  Doomfist    spekulace    Greek   

Jeff Kaplan na fóru

V diskuzi na téma Sombra a sedící emote na fóru Overwatch se Jeff Kaplan vyjádřil hned k několika zajímavým tématům. Na dotaz uživatele ohmybob odpověděl: "24. není tím, kým si myslíš, že je."

Jako první vysvětlení se nabízí, že komunita očekává určitého hrdinu. Zaprvé je v současnosti největší poptávka po třídě tank, zadruhé je Doomfist jako jméno již nějakou dobu znám a dokonce na něj postava ve hře referuje. Konkrétně Reaper hláškou: "Doomfist should do his own dirty work." (Doomfist by měl odvést svou vlastní špinavou práci.) Třetí indicií je, že očekávaný dabér Terry Crews by zněl jako tank velmi dobře.

Dvacátý čtvrtý hrdina není tím, co komunita očekává. To může znamenat mnoho věcí. Nebude se jednat o Doomfista, nebude to tank, nebude se jednat o člověka, nebude se jednat jen o jednoho hrdinu... Interpretací je bohužel tolik, že v konečném důsledku nemůžeme s jistotou určit, co tím bylo myšleno.

Co se samotného sedacího emote na Sombru týče, odpověděl Jeff docela zdlouhavě. V současné době se snaží pracovat především na věcech majících velký dopad na hru. Tedy na několika nových hrdinech, eventech a jejich obsahu a samotný sedací emote bohužel nezískal před těmito věcmi prioritu.

 

Great question. The emotes themselves don't take months. It's more on the order of days/weeks. It's more of a prioritization issue. We have multiple new heroes being worked on right now plus numerous events and event-related content. We're always asking ourselves "what would make the biggest impact for the most people" when we prioritize. Right now, we feel like introducing a new hero to the line up would be more impactful to the game. Hope that makes sense.

Jeff Kaplan

 

Pokud se ohlédneme, co vše získala hra od vydaní Sombry, včetně změn, které jsou zatím jen v PTR, musíme onen progres hry uznat. Arkády, Server Browser, nová mapa, eventy, sposuta balance updatů a v nejbližší době pravděpodobně i další komiksy a nebo animated short (poslední dvě položky jsou čistá spekulace).

 

Kdo je Doomfist?

Jedná se o hrdinu, který byl zmíněn již v prvním traileru na Overwatch. Označit jej za "hrdinu" je ovšem značně nepřesné. Jeho myšlenka je dle slov vývojářů "generační hrdina", tedy takový, kterým může být kdokoli. Podobně, jako je tomu u Flashe, Batmana a nebo Iron Mana. Kdokoli, kdo si oblékne příslušný oblek, případně mající podobné schopnosti, je oním "hrdinou".

 

 

Původně ani nebyl Doomfist designován jako hratelný hrdina. Hra se ale vyvíjí a původní myšlenky mohly být nahrazeny novými.

Na mapě Numbai, kde se na payloadu stěhuje Doomfistova rukavice, je možno si všechny tři hrdiny prohlédnout.

První se jmenoval Adhabu Ngumi. Jméno v překladu ze svahilštiny má stejný význam jako Doomfist, odtud tedy pramení jeho přezdívka. Druhou přezdívku, kterou si vysloužil, byl "Spasitel" (The Savior). Dá se tedy předpokládat, že vykonal hrdinský skutek, kterým si onu přezdívku vysloužil.

Při bližším pohledu můžeme vidět vojenský baret, rukavici a bojový oblek využívaný především vojenskými jednotkami Overwatch.

Jeho nástupcem byl Akinjide Adeyemi vystupující pod přezdívkou "Pohroma" (the Scourge). Ten nosil rukavici na levé ruce. Nejednalo se o stejný model, ale o vylepšenou verzi. Během svého řádění se střetl s Winstonem. Slavný gorilí vědec souboj vyhrál.

Poslední známý Doomfist, který se momentálně pohybuje kolem města harmonie v Numbani, není znám jménem. Je zašifrováno jazykem Omniků. Říká se o něm, že je to "nástupce". Je-li hodný, zlý či někde na pomezí, zatím není známo. Bohužel trpí Numbani sérií anonymních teroristických výhružek, pod jejichž tíhou se město rozhodlo odložit oslavu dne sjednocení. Samotná rukavice u tohoto jedince dosáhla řádného vylepšení a sahá až po rameno.

Při bližším pohledu na rukavici tak můžeme hádat, že rukavice v traileru a na mapě Numbaii je právě rukavice prvního Doomfista. Je určena pro pravou ruku a má málo úprav.

Z PTR byl vytáhnut model payloadu s prasklým sklem, což rozvířilo teorie ohledně blížícího se animated shortu.

 

Na konci minulého roku se na Redditu objevila debata o tom, jak úžasný by byl Terry Crews jako dabér Doomfista. Tento herec je u nás znám především z reklam na Old Spice a sám se zmínil, že by ho tato možnost lákala. Chvíli na to se herec skutečně objevil v kancelářích Blizzardu. Na youtube kanálu Yahoo Esports se objevilo video právě s Terrym tvářícím se, že dabuje všemi očekávaného hrdinu. Poslední stopou pak je stránka IMDb, kde se Terry Crews na okamžik objevil jako dabér.

Je třeba se zmínit, že se k celé kauze Blizzard nijak nevyjádřil.

 

 

Greek

Na webu alexmalaos.com se objevil záznam říkající, že Alex Malaos má dabovat postavu jménem Greek ve hře Overwatch. Jméno onoho člověka je vidět i na obázku výše. S ohledem na fakt, že čtyřiadvacátý hrdina nemá být tím, koho očekáváme, rozjely se ihned spekulace o postavě jménem Greek.

Na druhou stranu, v animated shortech nevystupují jen hratelní hrdinové. Předpokládat hrdinu, o němž jsme v životě neslyšeli, se zdá možná trochu unáhlené.

Ovšem po Sombra ARG se Blizzard nechce pouštět do velkých šifrovaných konspirací mimo hru. Nedávno zrušený komiks First Strike zase říká, že příběh nově směřuje jiným směrem, než byla původní myšlenka.

Můžeme tedy očekávat nového hrdinu, o kterém nic nevíme?

Jako tomu bylo u úniku dabérky Sombry, ani jeden ze zmíněných údajů nevydržel na webech dlouho.

Další kandidáti – spekulace

Krom hrdinů z prvního traileru, jako jsou Doomfist a nebo Soundquake, jsou očekáváni i další hrdinové. Samozřejmě kdokoli zobrazený na nějakém artworku. Je ale více potenciálních hrdinů.

Během Recallu se objevilo několik hrdinů, jejichž obličeje je možno vidět na obrázku.

 

Z těchto tváří jsme mohli vidět některé agenty v komiksu Legacy. Jelikož v animated shortu Recall povolával Winston bývalé agenty do služby, dá se předpokládat, že jsou výše zobrazení agenti stále naživu.

 

Velmi očekávaným hrdinou je i Liao. Poslední ze zakládajících členů Overwatch. Bohužel o něm nevíme vůbec nic. Možná byl zobrazen na obálce komiksu First Strike, možná ne. Jedinou potenciální stopou je brazilský playstation magazín. Ten napsal, že Liao je odborníkem přes cryogenetiku. To dává naději na dalšího ledového hrdinu. Kdo ví, možná je zodpovědný za to, že Mei přežila nehodu v Arktidě. Ovšem jedná se o nepodložené informace, není třeba ho nenávidět hned. V oficiálních zdrojích byl zatím zmíněn pouze jednou.

 

Brigitte je také  jedna z potenciálních hrdinek. Jako cestovní partnerka Reinhardta, která je schopna opravovat jeho zbroj, by byla dalším potenciálním technikem do hry.

 

Animated short v dohlednu?

Pokud jste si oblíbili animované filmečky ze světa Overwatch, možná vám neunikly nejnovější spekulace z této oblasti. Po Blizzconu se dabér Lúcia vyjádřil, že by na něčem chtěl pracovat. To komunitě stačilo k rozšíření spekulace o blížícím se animovaném filmečku s dredatým bruslařem.

Pravděpodobnější se však jeví zpráva na Twitteru postována dabérkou Zaryi. Zmínila se o dabování... něčeho. Její tweet nebyl příliš konkrétní, nicméně s ohledem na její dramatický vstup v Infiltration je tato hrdinka horkým kandidátem na další animated short.

 

Doomfist je pochopitelně také očekáván, jak bylo napsáno víše.

 

Guildy v Overwatch?

Na fóru zazněla i zpráva Jeffa Kaplana o potenciálních guildách. Hrát solo nebývá nejšťastnější pro týmové hraní a kamarádi nejsou vždy připraveni. Je tedy možnost budoucích guild? Takový systém by určitě usnadnil hledání herních partnerů.

 

V nejbližší době se tedy určitě máme na co těšit.

 

 

P.S.: Ana byla do hry přidána přibližně 3 měsíce po začátku hry. Sombra byla přidána přibližně 3 měsíce po Aně. Pokud by Blizzard chtěl zachovat stejnou frekvenci, měl by vydat hrdinu docela brzy. Nejedná se v žádném případě o stanovené pravidlo, pouze o naději v nový obsah.


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

HoopelofF 10.05.2023 01:47

<a href=https://cialiss.hair>cialis generic reviews</a> The response to treatment and its side effects should be evaluated throughout the course of therapy

ulceway 28.04.2023 07:12

<a href=https://alevitra.mom>dosis levitra</a> increased urination at night trouble starting your urine stream urinating many times during the day urge to go to the bathroom right away a urine accident inability to pass urine or weak urine flow nausea or vomiting yellowing of your skin or whites of your eyes dark urine pain on the right side of your stomach area abdominal pain

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet