Rozhovor s vynálezkyní Efi Oladele

  Atlas New    Efi Oladele    Numbai   

 

Jedno ze světových center vědeckých objevů a zkoumání, Numbani, má již novou brilantní mysl, která se přidala do jejich řad, Efi Oladele. V posledním roce dosáhla pozoruhodných úspěchů na poli robotiky a umělé inteligence, ale snad nejpozoruhodnější je, že jí je teprve jedenáct let. Minulý měsíc se stala nejnovějším příjemcem prestižního "grantu géniů" od nadace Adawe jako uznání mnoha jejích úspěchů. Ona je nepochybně někdo, čí kariéru budeme sledovat s velkým zájmem.

 

Pro tento víkend "zaostřeno na Numbani" jsme měli možnost zastihnout Efi a dozvědět se více o jejích plánech do budoucna.

 

 

Chtěl bych začít gratulací, Efi. Toto je obrovská a zasloužená čest. Jak se cítíš?

 

Úžasně. Vůbec jsem to neočekávala, takže to bylo velké překvapení. Zpočátku jsem si myslela, že se jedná jen o vtip, že na mne některý z kamarádů zkouší kanadský žert. Už je to týden a stále se to nezdá reálné, ale jsem za to velmi ráda. Mnohem lepší, než vyhrát vědeckou soutěž.

 

jak jsi se dostala k robotům a umělé inteligenci?

 

No, tohle téma mne vždy zajímalo. Poté, co jsem od mámy a táty dostala první robotickou soupravu, stala jsem se posedlá skládáním malých dronů. Když jsem se zlepšila, snažila jsem se stavět roboty, kteří by mi pomáhali s domácími pracemi. Rodiče si myslí, že to je podvádění... to není fér (smích).

 

Chci vytvořit něco, co zlepší náš život. A mým snem je jednoho dne vybudovat něco, co nás bude moct udržet v bezpečí jako nové OR15! Myslím, že to by bylo skvělé.

 

 

Je úžasné, čeho jsi byla schopna dosáhnout s ohledem na tvůj věk! Jak to děláš?

 

Nevím jistě, jak odpovědět. Prostě to dělám. Myslím, že jsem měla velké štěstí, že se s tím moji rodiče smířili. Roboti dokáží být nepořádní, jak víte. A drazí.

 

Když jsme u toho, máš nějaké plány, jak zužitkovat grant? Nový počítač? Školné?

 

Oh, jeden nápad by tu byl.

 

Žádné náznaky?

 

Pro tuto chvíli to je tajemství... ale moji rodiže mě berou na výlet na oslavu! Bude to poprvé, co poletím, takže se nemůžu dočkat.


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Many89 22.02.2017 16:54

Ahoj, chci se zeptat jestli si posobě čtete vůbec co jste napsali.. Myslím tím že pokud na začátku článku nazýváte Efi ženským rodem a potom zase mužským tak je to trošku divné..
Příště by to chtělo asi trochu pěči a přečíst si co dávám na stránku ano viděl jsem to už dřív na článkách, ale zkrátka každý se někdy splete.. ale když článek, který je na playoverwatch.cz/news jen zkopíruj s obrázkem a dám do google překladače tak to je dost naprd, protože po pravdě kdo to dnes neumí...

Nazávěr tohle nemá být hejt, jelikož nevím kdo ty články píše 17ti letý hráč overwatche nebo někdo starší, prostě nemám zdání tak aby jsi to nevzal jako urážku ale spíš jako takovou recenzi..

Many89

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet