Nejhranější hrdinové deváté sezóny

  devátá    sezóna    competitive   

 

Kaplan zveřejnil na fóru Overwatch na začátku 9. sezóny TOP 10 nejhranějších hrdinů pro každý kompetitivní rank - bronze, silver, gold, platinum, diamond, master, grandmaster. Data poskytují zajímavý pohled na meta Overwatch a jak se mění s rostoucím skillem.

 

D.Va je nejhranější Overwatch hrdina ve mnoha kompetitivních rancích. Je nejhranější v bronze, silver, gold, master a grandmaster. V platinum a diamond vede pro změnu Moira. (Moira je v TOP 5 ve všech rancích.)

 

  Bronze Silver Gold Platinum
1. D.Va D.Va D.Va Moira
2. Mercy Moira Moira D.Va
3. Junkrat Mercy Mercy Mercy
4. Moira Junkrat Reinhardt Genji
5. Reinhardt Reinhardt Soldier: 76 Reinhardt
6. Soldier: 76 Soldier: 76 Junkrat Roadhog
7. Lúcio Lúcio Genji Ana
8. Genji Genji Roadhog Zenyatta
9. Roadhog Roadhog Lúcio McCree
10. Ana Ana Ana Soldier: 76

 

 

  Diamond Master Grandmaster
1. Moira D.Va D.Va
2. D.Va Moira Tracer
3. Genji Mercy Zenyatta
4. Mercy Genji Moira
5. Roadhog Zenyatta Genji
6. Zenyatta Roadhog Roadhog
7. Ana Tracer Lúcio
8. McCree McCree Mercy
9. Tracer Ana Winston
10. Reinhardt Winston McCree

 

D.Va je jednodušše nejvíce všestranným tankem, takže není překvapením, že je v tabulkách tak vysoko. Je silným hrdinou, o tom není pochyb.

 

Mercy je také důsledně zařazena mezi nejhranější hrdiny napříč všemi ranky. Mnoho lidí si myslelo, že po nerfu Mercy se toho hodně změní, ale čísla Kaplana dokazují opak. Mercy stále patří mezi hlavní část Overwatch na většině rancích. Mimo TOP 5 nejhranějších hrdinů je pouze u grandmastra, kde se hráči drží se Zenyattou a Moirou. Zenyatta ani není v tabulce od bronzu do goldu jak se předpokládalo, ale začíná se objevovat až v platině. U grandmastera je Zenyatta třetím nejvíce vybýraným hrdinou.

 

Je také pozoruhodné, že Sombra se nenachází ani v jednom ranku. Po úpravách v patchi 27.února mnozí předpovídali, že se to změní. Čísla Kaplana naznačují, že tomu tak není, ale ještě se to může změnit - sezóna je teprve na začátku.

 

Až bude Brigitte na live serverech, bude zajímavé pozorovat, jak se tyto data změní v pozici support hrdinů.

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ales_CZ 06.03.2018 21:03

no, jako čekal jsem tam i Symmetru, ale Moira nezklamala

LordIT 07.03.2018 13:19

Tak Symetra mě taky dost překvapila, hlavně v nižších rancích. Na druhou stranu je naprosto výborná pro defend pointů jako Volskaya, Hollywood, Numbani, někdy i pro Payload, ale už je to těžší, ale pro útok nebo dobývání bodů už tak dobrá není, ale výše zmínění hrdinové jsou většinou dobrý skoro pro jakoukoliv mapu...

Ales_CZ 07.03.2018 14:00

Já jsem čekal, že se do první 10 dostane Hanzo a Reaper. Nečekal jsem tam Genjiho a Anu. Jako já rád hraji s Genjim, ale podle Oversuma jsem s ním naprostá noobka. Sice nevím jestli to bere i ohled na čas strávený v zápasu, kde u těch vyrovnaných samozřejmě nasbíráš mnohem větší poškození atd., ale prostě mi to tak ukazuje. Obdivuji hráče, který opravdu umí s ultinou, mě se často stává že ji sotva použijí a buď mi to překazí Zenyata svoji ultinou, nebo hned chcípnu. Jsou ale chvíle, kdy se mi zadaří.

LordIT 07.03.2018 14:59

@Ales_CZ
Taky nemůžu říct, že Genji je můj main :-) Ale dobrej Genji je fakt peklo. Určitě jeden z hrdinů, které ho mám v merku trošku více trénovat.

Ales_CZ 07.03.2018 15:32

@LordIT podle mě se nejlépe vytrénuji na Deatmatchi, protože tam to všichni do tebe šijou

4rdyvcz 06.03.2018 15:37

Hmm.....

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet