Balderich von Adler

  balderich    von    adler   

 

Generál Balderich von Adler byl vůdcem Crusaderů.

 

Status: zesnulý

Národnost: Německo

Povolání: generál

Základna: Eichenwalde

Přidružení: Crusaders

 

Žít se ctí. Umřít se slávou!

motto Crusaderů

 

Crusaders

 

Crusadeři byli vojenským řádem moderních rytířů, kteří byli aktivní během Omnické krize. Byli vybaveni výkonným brněním schopným aktivovat bariérový štít a jako standardní zbraň používali raketové kladivo. Pracovali ve spolupráci s německou armádou a poskytovali podporu připojeným týmům něměckých vojáků, kteří používali jejich štíty, aby si zajistili krytí a mohli se postupovat vpřed pod palbou.

 

 

Příběh

 

Balderich se narodil v Německu ve městě Eichenwalde.

 

  • Omnická krize

 

Balderich byl členem Crusaderů, kteří byli původně zvoleni k tomu, aby se připojili k Overwatchi během Omnické krize. Bojoval vedle jednotek Mountain Infantry Battalion (jednotky německých ozbrojených sil), s Crusadery proti Omnikům mimo Eichenwalde. Crusaderské / německé síly byly zřejmě nuceny ustoupit do Eichenwalde.

 

Den před svým odchodem se připojil k Overwatchi, v den, kdy se Eichenwalde dostal pod útok Omnických sil. Balderich spojil pár dalších Crusaderů, včetně jeho žáka poručíka Reinhardta Wilhelma a jednotky Mountain Infantry Battalion, ve snaze vyhnat z města Omnickou armádu. Během bitvy bezohledný a mladistvý Reinhardt způsobil, že se oddělil od svého družstva, které měl chránit a horlivě zaútočil na dosud neznámou jednotku OR14 (předchůdce Orisy) a v útoku přijde o své oko. Poté, co mu bylo nařízeno, aby ustoupili, byl Balderich nucen zasáhnout, aby zachránil Reinhardta, ale jeho štít byl zničen a při tom byl smrtelně zraněn. Crusadeři a pěchota už ustoupili, Balderich a Reinhardt se vrátili zpět do velké síně hradu Eichenwalde.

 

Balderich požádal Reinhardta, aby se znovu připojil k jeho jednotce, zatímco on zůstane, aby držel linii. Reinhardt si uvědomil vážnost poranění svého pána a odmítl ho opustit. Balderich mu řekl, že ho jeho tým potřebuje, aby byl jejich štítem. Teprve poté Reinhardt ustoupil. Potřásli si naposledy rukou a Balderich dal svému studentovi akceptační medaili představující jeho zasvěcení do týmu Overwatch. Reinhardt opustil své raketové kladivo a vzdálil se. Umírající Balderich vzal své kladivo do pravé ruky a Reinhardtovo  do levé a postavil se proti Omnickým silám, když vnikly předními dveřmi.

 

Balderichovi vojáci byli schopni zlomit nepřátelské síly a dali německým vojákům příležitost je vytlačit z města zpět, ale díky Reinhardtovi a jeho incidentu se tak nepodařilo. Balderich zničil posledního Omnika a vrátil se zpět do hradu, nakonec se zhroutil do trůnu ve velké síni a podléhal svým zraněním. Jeho ostatky zůstaly sedět na trůnu.

 

  • Legacy

 

O několik desetiletí později, po Winstonově svolání všech bývalých agentů Overwatch, navštívil Reinhardt tělo svého padlého mistra, společně s Brigitte, položil medaili na loketní opěru trůnu a prohlásil, že je vždy povinen odpovědět na zprávu.

 

Zajímavosti

  • Balderich se podobá Kanaiovi z Blizzardovské hry Diablo. Oba jsou vůdci válečníků, kteří zahynou v boji proti přesile, které můžeme naleznout ve svém trůně, mrtví, ve svých hrách jsou hratelnými hrdiny.
  • Reinhardt má dva legendární skiny založené na Balderichovi.
  • Adlersbrunn by mohl být pojmenován po něm (Balderich von Adler).

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ImDawee 21.12.2017 13:57

Skvělý článek! Jenom... nechci být rejpavý, ale to moto Crusaderů bych přeložil, jako "Žít se ctí. Umřít se slávou."

Housac 21.12.2017 15:50

pravda, to zní lépe, opraveno

Redaktor Overwatch.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet