A je to tu zas - Overwatch vs. Paladins!

  overwatch    vs.    paladins   

 

Brigitte už je pár dní na PTR a vy ji tak můžete vyzkoušet.

Popis příběhu a schopností najdete: ZDE!

 

Díky odhalení 27. postavy v Overwatch se rozhořel dlouholetý konflikt mezi Blizzardem a společností Hi-Rez.

Vývojářský tým hry Paladins totiž obvinil, že Overwatch až příliš okopíroval jejich postavu.

 

Když byla představena hra Overwatch, vždy byla s něčím nebo s někým srovnávána. Nejprve to bylo porovnání se známým Team Fortress, později přišlo na řadu také Battleborn od Gearboxu. Největší spor je ale právě mezi vývojáři Hi-Rez, kteří 4 měsíce po vydání Overwatch vydali hru Paladins, který se své konkurenci podobají v hodně ohledech.

 

Byli napadáni z kopírování jak hrdinů, tak i stylu nebo herních módů. A to neutichlo ani potom, co Hi-Rez prozradili, že je jejich hra ve vývoji delší dobu, než hra od Blizzardu. Od té doby se hlavně fanoušci dohadují, jak to mezi nimi je. Po představení Brigitte Lindholm situace moc neutichla. Naopak.

 

 

Brigitte vs. Ash

 

Hned po oznámení Brigitte na PTR se Stewart Chisam (president Hi-Rez Studia) pustil do Blizzardu tím, že na Twitteru porovnával kotlík s varnou konvicí a tím metaforicky porovnával Brigitte s jejich postavou Ash.

Vizuálně se jí podobá hned v několik směrech. Podobnost najdeme i v jejich schopnostech. Obě postavy mají štít, kterým se brání Barrier Shield vs. Siege Shield, i útok, kterým může nepřátele odhodit - Shield Bash vs. Shoulder Bash.

 

Ash má svou zbraň připevněnou k její paži, což je jeden z největších rozdílů mezi postavami Paladins a Overwatch. Brigitte má samozřejmě zbraň podobnou jako její otec a nebo kmotr Reinhardt.

Jeho porovnání je zatím bez reakce. Situaci zatím nejvíce řeší fanoušci her a některá média.

Provozní ředitel Hi-Rez Todd Harris řekl, že inspirace není ani z jedné strany - je to jen povaha herního designu, který se podobným koncepcím prostě stává.

 

 

Co si o tom myslíte vy? Myslíte, že se hry mezi sebou inspirují? Dejte nám to vědět do komentářů!

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

4rdyvcz 04.03.2018 17:18

No jako, Blizzard se taky občas inspiroval Paladins, třeba když Torb dostal rozptyl jako brokovnici (pravé tlačítko), tak před tím Barik měl to stejný, jen mu odebrali to sřílení 1/s, ted' má asi 8/s...

Scarecrown 05.03.2018 12:53

Roadhog tohle měl od vydání...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet