Titan, nevydařené sci-fi MMO

Projekt s názvem „Titan“ byl zrušen v roce 2014 samotným Blizzardem. Hra prý nebyla zábavná, tudíž nemělo cenu pokračovat v jejím vývoji.

Titan byl často rozebíraný tématem na letošním PAX EAST. Jeff Kaplan byl na toto téma poměrně otevřený.

„Měli jsme vážně úžasný tým, který na Titanu pracoval. Individuálně byli vskutku talentování, ale náš projekt selhal snad ve všech směrech, ve kterých takový projekt selhat může. Všichni tito lidé přišli z úspěšných projektů jako například World of Warcraft. Bylo pro ně hrozné pracovat na takto neúspěšném projektu, když byli zvyklí zažívat velké úspěchy.“

Na tým byl vyvíjen velký nátlak. Ne zvenčí, ale tím, že věděli o úspěchu každé značky Blizzardu, která kdy vyšla. Chtěli vytvořit něco, na co by mohla být jejich firma pyšná.

A jak to známe, všechno zlé je k něčemu dobré. Trosky, které zbyly po tomto neúspěšném projektu, daly základ nové hře. Tou hrou byl Overwatch. V té době už byli všichni členové týmu skvěle sehraní a chtěli světu dokázat, že nejsou žádní loseři a dokáži udělat zábavnou a úspěšnou hru.

Ne často slyšíte vysoce postavené vývojáře mluvit o jejich bývalém projektu jako o totálním selhání, že? Však ono jim to jde lehce, když si jsou jisti, že jejich další titul bude naprostý úspěch… 



Naposledy upravil/a Bellatrix 25.04.2016 v 11:03:11.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Darlington
Honza Vavřiník

Darlington je autorem 110 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet