Sombra a jiné spekulace

  Sombra    Doomfist    spekulace   

"Franto, vidím UFO, rychle popadni tu nejhorší kameru, co tu máme."

Každá správná konspirační teorie potřebuje pro podporu svých tvrzení rozmazané fotografie. Přesně tím se bude tento článek zaobírat, úvahami, spekulacemi a nepodloženými informacemi... alespoň těmi nejoblíbenějšími.

Při čtení článku na to myslete, byť budou spekulace a fakta předkládána rozlišitelně.

 

Od dvanáctky po jednadvacítku

První gametrailer ukázal pouhých 12 hrdinů. Tehdy chyběl například Lúcio. Brazilský DJ to nicméně stihl do uzavřené bety. Zajímavé je především to, že pozornější diváci si jej mohli všimnout v úplně prvním traileru. Spolu s ním si v traileru zapózoval i Genji (ten dokonce na dvou záběrech).

První přidané charaktery od spuštění uzavřené bety nesly jména Roadhog a Junkrat. Odkaz na prvního jmenovaného lze ve hře nalézt dodnes. Konkrétně se jedná o novinový článek s titulkem "Roadhog rampage". Aby Blizzard uvedení gangu Junkers mezi hratelné postavy více okořenil, rozhodl se oslovit několik kreslířů. S jejich pomocí sestavil podobizny podezřelých a s nápisem "wanted - reward: 25,000,000$" vystavil na Twitteru.

 

Poslední tři přidaní hrdinové byli Genji, Mei a D.Va.

Krom statických záběrů prvního traileru se kybernetický ninja objevoval i v jiných obrázcích, proto poutal dlouhodobě největší pozornost. Mapa Hanamura skrývala plakát Hany Song, jinak známé jako D.Va. Tedy za předpokladu, že pětimetrový plakát s něčí podobiznou vystavený ve startovní lokaci útočícího týmu lze označit slovy "skrývat se".

Za zmínku určitě stojí možnost dohledat D.Vu mezi korejskými hráči Starcraftu na oficiálních stránkách Battlenetu.

Odkazů na hrdiny přidané až po zveřejnění nějaké zmínky o nich, bylo docela dost. Skrývá současná podoba hry tváře dalších hratelných charakterů?

 

Odkazy na Sombru

Nejznámějším a v současnosti nejdiskutovanějším charakterem je Sombra. Co o této tajemné osobě víme?

  1. Sombra znamená ve španělštině stín.
  2. Na mapě Dorado leží složka s nápisem Sombra. Lze ji najít uvnitř společnosti LumériCo, spolu se složkami Jacka Morrisona a Soldiera: 76 (což jak víme je jedna a tatáž osoba).
  3. Reaper něco ví. Jedna z jeho hlášek je: " Where's Sombra when you need her?" (Kde je Sombra, když ji potřebuješ?)
  4. Na mapě Dorado se dají nalézt otevřené noviny. Tajemná postava bez viditelného obličeje a titulek "¿Quién es Sombra?" (Kdo je Sombra?)
  5. Mexické městečko obsahuje nápis Sombra ještě na jednom místě. Na monitorech uvnitř LumériCo si lze všimnout nápisu Protocolo Sombra.

Než se pustíme na tenký led plný spekulacích a slíbených rozmazaných fotek, vzpomínáte na Winstonův animovaný příběh? Při povolání agentů Overwatch zpět do aktivní služby na obrazovce probliklo 15 neznámých tváří.

Neméně důležitý je odkaz na minulost. Nebýt bonusových skinů v Origin edici, nejspíše bychom vlevo stojícího muže nepoznali. Jedná se o muže jménem Gabriel Reyes, dnes operující pod pseudonymem Reaper. (Zmiňovaný skin se jmenuje Blackwatch Reyes)

Druhou zajímavou postavou je modře oděná sniperka na opačné straně fotky. Stejné postavy si mohli diváci všimnout již ve videu Soldier: 76 Origin Story, kde stála po boku Jacka Morrisona. Její jméno je Ana Amari a jedná se o matku Pharah.

 

Sombra a spekulace

Mnozí předpokládají pokračující trend představování hrdinů ve stylu Roadhoga, tedy pomocí rozesetých novinových článků. Po jednom patchi se ve startovní lokaci Temple of Anubis objevila složka záhadné postavy (čtvrtý obrázek v galerii níže). Maskovaný obličej schovávající se pod kápí zdobí nápadný trojúhelník. U této složky chybí jméno.

Může se jednat o postavu z mexického městečka? Obličej zahalený stínem má podobný tvar hlavy. Předpokládejme, že se o stejnou postavu jedná. Nejen pro jednoduchost, drobné náznaky, ale také z důvodu, že se jedná o nejoblíbenější teorii.

Možná se jedná o různé osoby, možná se jedná o někoho jiného, pouze se pohybujícího ve stínu. Nyní podrobněji o spekulacích.

Zobrazená postava je Sombra. Vzhled tohoto charakteru není zcela nový. Ve videu The Fall of Titan se objevilo několik záběrů ze hry Overwatch, včetně zajímavého výběru z hrdinů (třetí obrázek). Může se jednat o Widowmaker? Při bližším pohledu si lze všimnout, jaká role je vybrána. Iknonka září mezi supporty. Navíc bílý skin se stínem lemující záda naznačuje nějaký plášť. Typické brýle wallhackující sniperky chybí.

Pokud se tedy nejedná o Widowmaker, musí se jednat o dosud neznámého hrdinu, možná hrdinku. Jediná známá reference na jméno přímo ze hry je pak Sombra.

Jiný záběr ze stejného videa ukazuje jakousi helmu, v jejímž středu je nápadný trojúhelník. Stejný, jako na tajemné složce z Temple of Anubis.

Aby tajemných fotek nebylo málo, tak jednu nám naservíroval Blizzard na stříbrném talíři. První předzvěst animovaného kraťasu se Soldierem byla prezentována pomocí zpravodajství Atlas News. Záběr na Dorado obsahoval při detailním pohledu jakousi postavu.

Sice se v konečném animovaném shortu objevil pouze očíslovaný voják, ale spekulanty to nijak neumlčelo.

Z univerza Overwatch jsou v současné době známy dvě postavy operující s odstřelovací puškou, Widowmaker a Ana Amari. Bývalá agentka Overwatche je v současnosti považována za mrtvou, nicméně to je/bylo mnoho jiných charakterů. Konspirační teorie tedy uvažuje nejen o existenci Sombry, ale také o následujících bodech:

  1. Jedná se o support/sniper charakter
  2. Jedná se o matku Pharah
  3. Má nejasné spojení se společností LumériCo sídlící v Mexiku

První bod odkazuje na již zmíněné video The Fall of Titan. Druhý bod pak odkazuje na první bod a rozvádí myšlenku známých jmen odstřelovačů.

Poslední zmiňovaný bod je o něco zajímavější. Víme, že Reyes se narodil v Los Angeles, proč tedy jeho skiny El Blanco a Mariachi tíhnou k mexické kultuře? Jelikož Dorado obsahuje hned tři odkazy na Sombru, jedná se o další prohloubení vztahu mezi Reaperem a Sombrou?

 

Na druhou stranu "stínový protokol" může znamenat naprosto cokoliv (přeci jen mluvíme o španělském jazyce v Mexiku), například "prolomení bezpečnosti," nebo "rušení, náš skvostný zikkurat nevidí na zbytek naší sítě".

Co Reaper a jeho reference na Sombru? Možná jen Reyes nemá rád sluníčko, proto má v oblibě stín. Mexická kultura je známa pro kladný pohled na smrt, nehledě na sombréro chránící proti úpalu.

Support sniper a neznámý skin? V původní úvaze patřil Hanzo do skupiny offense. Hra se vyvíjela a role postav se měnily. Jiný vzhled se pak dá snadno vysvětlit experimentováním se skiny, ať již dosud nevydanými, nebo nedodělaný mi. Nehledě na to, že neznáme datum pořízených záběrů. U tajemné helmy ani nevíme, jestli se jedná o Overwatch, nebo o něco ve zrušené hře Titan.

 

Přes zjevný nedostatek faktů žije Sombra vlastním životem. Komunita dokonce vymyslela pro hrdinku zajímavé schopnosti.

 

Athena

Další teorie o potenciálním budoucím hrdinovi stojí a padá na jednom jediném záběru. Tajemná postava bílé robotky se objevila v prvním traileru. Znak na čele nápadně připomíná logo Athény. Může se skutečně jednat o personifikovanou verzi umělé inteligence? Třeba se Winston rozhodl pro ni postavit tělo z důvodu lepší mobility a ochrany před dalším pokusem o hacknutí.

Přes zjevný nedostatek informací panuje o Atheně představa supportící role. Nejen, že tělesnou stavbou neodpovídá představě tanka, ale jedná se o nejméně zastoupenou roli ve hře. Komunita opravdu touží po více supportech.

 

Doomfist

První trailer ukázal souboj dvou bývalých členů frakce Overwatch s dvěma nepřáteli. Reaper a Widowmaker se pokoušeli ukrást Doomfistovu rukavici. Sniperce s nezdravě modrou kůží můžeme přiřknout členství v teroristické organizaci Talonu, ale můžeme tak učinit i u Reapera? Rozhodně spolupracovali, to ale na jednoznačné přiřknutí odznáčku členství nestačí.

Příběh s mocnou rukavicí pokračuje na mapě Numbani, kdy je součástí payloadu. Může se jednat o pokus odcizit rukavici k vytvoření nového (nebo starého) Doomfista?

V Numbaii je možno nalézt i tři plakáty s tímto antihrdinou a nápisy: "The Savior; the Scourge; the Successor."

Na posledním plakátu pod titulem "nástupce" je několik zvláštních znaků. Tyto znaky se obecně přiřazují k omnikům, nicméně Numbani je známo mírumilovným soužitím lidí a omniců.

Teorie tvrdí, že existuje spojení nejen mezi Reaperem & Widowmaker s Doomfistem, ale především i se Sombrou, která celou akci zorganizovala ze stínu.

Další důvod ukradení rukavice může být její následné rozebrání a prozkoumání, jak funguje.

 

Vlastní konspirační teorie

Overwatch servíruje příběh po malých střípcích a přes různá média. Je tedy trochu obtížnější se v něm detailně orientovat, proto zde předložme jednu další teorii.

Zakládající členové Overwatch byli Gabriel Reyes, Jack Morrison, Reinhardt Wilhelm, Torbjörn Lindholm, Ana Amari a Liao. Reyes byl vůdce frakce Blackwatch, tajné organizace operující uvnitř Overwatch. Výhodou Blackwatch byla nezatíženost byrokracií, což jejím členům umožňovalo rychlé jednání.

Postupem času začal vliv nadnárodní skupiny upadat a korupce v její tajné odnoži sílit, až nakonec bylo roku 2042 vydáno nařízení PETRAS o ilegalitě jakékoli činnosti skupiny Overwatch.

Jednání bývalých agentů bylo skryto až do jejich znovupovolání Winstonem po jeho napadení v Watchpoint: Gibraltar skupinou vojenských jednotek v čele s Reaperem.

Co když není Reaper záporák? Původní myšlenka Overwatche bylo chránit před Omnic krizí. Původní myšlenka Blackwatche vedené Reyesem bylo mít schopnost reagovat rychle bez omezení byrokratickými postupy.

Možná Reaper stále plní základní myšlenku Overwatch, respektive frakce Blackwatch. Tajný agent infiltrovaný uvnitř teroristické organizace, co se dozvěděl o světové hrozbě. Pokud by ji nedokázal zarazit sám, potřeboval by pomoct. Nejjednodušší způsob je povolání agentů své dřívější skupiny. To se mu díky Winstonově včasném zásahu sice nepovedlo osobně, přesto úkol splnil.

Oficiální popis Reapera obsahuje: "Ti, kteří se snaží sledovat jeho pohyb začali v jeho spatřeních vidět vzor. Věří, že Reaper je na lovu bývalých agentů Overwatch a systematicky je odstraňuje."

Může pronásledovat někoho, kdo skutečně vraždí bývalé agenty, může vraždit nejzkorumpovanější členy Blackwatch, může být pod dohledem Talonu a za cenu volby menšího zla se pokouší udržet si důvěru.

Co by to v praxi znamenalo? Že se na mapách prohánějí a bijí ti hodní, zatímco si zlo někde ve skrytu mne ruce.

 

Tato teorie se může zdát docela přitažená za vlasy, zvláště se stále se prohlubujícími znalostmi univerza Overwatch, přesto její jednoznačné vyvrácení není snadné (potvrzení ještě těžší)...

 

Reaper

O samotném smrťákovi kolovalo také několik teorií, z nichž se ta o jeho pravém jménu ukázala pravdivou. Co je ale zač? Tracer získala schopnost teleportace díky nehodě prototypu letadla Slipstream. Jak tedy získal schopnost teleportace Reyes?

V Recallu byl zasažen plnou dávkou Tesla Canonu, což způsobilo, že se jeho tělo vypařilo jako dým, doslova. Tento smrtící zásah není nic, co by jej mohlo zastavit. V posledním záběru animáku opouští místo činu jako pára nad hrncem, opět doslova.

Jak mohl Reyes získat schopnosti proměny svého těla v dým a regeneraci? Byl také vystaven nějaké nehodě?

Některé herní hlášky tuto skutečnost naznačují.

"The grave cannot hold me." (Hrob mne nemůže udržet.)

"This is my curse." (Tohle je má kletba.)

Výměna názorů s Mercy je také zajímavá:

Mercy: "What happened to you?"

Reaper: "You tell me, Doc." (Mercy: "Co se ti stalo?" Reaper: "To řekni ty mě doktorko.")

Mercy: "This is not what I intended for you, Reyes."

Reaper: "You knew exactly what you were doing." (Mercy: "To není to, co jsem pro tebe chtěla Reyesi." Reaper: "Věděla jsi přesně, co děláš")

Může mít tedy Mercy co dočinění s jeho stavem? Nehledě na fakt, že Reyes svůj stav vnímá negativně. Také by stav na hranici mezi životem a smrtí vysvětloval jeho fascinaci smrtí reflektovanou v jeho skinech.

 

Něco na odlehčení

Prohlédli jste si pozorně symboly hry? Nápadný symbol ve složce pohozené v Temple of Anubis, Winstonovo brnění, obličej D.Vy, Reinhardtovo brnění,  znak Overwatch, včetně nápisu... všude jsou vidět trojúhelníky. Nevíme sice, co napadá vás ohledně tajné frakce uvnitř vlivné organizace libující si v jednoduché geometrii, ale my máme jasno. Mají rádi pizzu.

 

Závěr

Teorie jsou jako houby po dešti. Stačí jim málo a začnou růst všude. Možná jsou některé pravdivé, některé ne. Nyní nezbývá, než počkat, s jakým hrdinou a kdy nakonec Blizzard přijde.

Recall nám ukázal 15 nových tváří. Všechny patřily bývalým agentům Overwatch, takže pokud nepřeběhli na druhou stranu, jednalo se o ty hodné. Přesto, jednalo se o potenciální budoucí hrdiny? Někteří můžou hrát roli jen v příběhu, jiní nemusí být již naživu, další možná odešli do důchodu... ne každý obličej musí znamenat hratelný charakter.

Různé obličeje, které mohou, ale také nemusí nic znamenat, obsahuje samotná hra. Některé si můžete prohlédnout v galerii níže.

 

Bude dalším oznámeným hrdinou Sombra? Někdo z tajemné patnáctky? Bude některá z teorií pravdivá? To ukáže až čas.


PS: Některé informace se můžou zdát jako spekulace, nicméně nejsou. Zde je jejich výpis i s uvedením na zdroje.

Ana Amari - Matka Pharah. Obě ženy mají vytetován egyptský symbol oka, přestože se jedná o nápadnou spojitost, nejedná se o důkaz. Důkazem je potvrzení Chris Metzena ve videu World of Overwatch: story and lore.

Gabriel Reyes - pravé jméno Reapera, potvrzeno na stejném místě, jako matka Pharah.

Blackwatch - skrytá divize v Overwatch. Stačí si přečíst McCreeho příběh. Velitelem Blackwatch byl Reyes, nejen že to naznačuje jeho skin, ale opět stejné video. Zároveň postavení McCreeho v této organizaci naznačuje jeho komiks.

Znaky patřící omnic - tyto zvláštní znaky se objevují po celém Overwatch, nápadné jsou na mapě Nepal, což je chrám založený omnicem Tekharthem Mondattou. Na tohoto duchovního vůdce byl spáchán atentát na Kings Row v animovaném shortu Alive, v němž se objevily tyto znaky. Zakoupitelné tričko s orbem Zeniatty má kolem sebe tyto znaky. Tvrdit tedy spojení těchto znaků právě s omnici se dá říct s pravděpodobností hraničící s jistotou.

 

 

Naposledy upravil/a Kizuoto 04.06.2016 v 20:02:36.

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ceris 24.08.2016 22:24

tak to vypada, ze Sombra chysta neco velkehoposter Skycoder postnul na US forum thread, ktery se choval jako sticky, ale nebyl sticky a misto aby ukazoval cas od posledniho postu, ukazoval nejaky countdown. Taky po chvili, co jste byly v tom threadu se zacal menit a ukazovat zakodovanou zpravu.Po vyprseni countdownu se objevila nova stranka s dalsim countdownem:http://amomentincrime.com/A ted Skycoder hacknul twitter Unit Lost Gaming:https://twitter.com/unitlostgaming

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet