Jak porazit Bastiona

Bastion je výborný defenzivní hrdina, který má schopnost změnit se na věž. Věž má velkou kadenci a 200 kulek v zásobníku. Dále má před sebou štít, který absorbuje velkou míru poškození. Spousta nových hráčů neví, jak se s touto schopností vypořádat.

Zde je seznam hrdinů a důvody, proč jsou zrovna oni silní proti Bastionovi.

Symmetra

  • Symmetřina alternativní střelba může být pro Bastiona dost nepříjemná. Jejím projektilům není nijak těžké se vyhnout, ale když je hrdina nemobilní, tak je to skoro nemožné. Navíc její střely projdou skrz štít a udělí poškození rovnou Bastionovi.
  • Základní strategií je nabít svou střelu za rohem a jen rychle vykouknout, vystřelit a opět se schovat. Tři dobře mířené střely stačí na zabití Bastiona, nebo ho minimálně přinutí ke změně jeho lokace. Při obou situacích má váš tým možnost zaútočit a prolomit obranu.

Mobilní hrdinové

Hrdinové, kteří jsou velice mobilní, mohou využít to, že se Bastion nemůže ve své Sentry formě otočit. Rychlé přemístění za Bastiona je poměrně jednoduchý způsob, jak se s ním vypořádat.

Tracer

  • Tracer má schopnost, která se jmenuje Blink. Teleport na krátkou vzdálenost, který je proti Bastionovi extrémně efektivní. Pokud se Tracer teleportuje po bojišti, je těžké si jí všimnout, natož ji trefit. Tracer se nepozorovaně dostane za Bastiona a ten se nemá jak bránit.
  • Pokud je Bastion v rohu a není možné se za něj dostat tím, že ho obejdete, tak může být Blink použit přímo proti němu. Tracer se tak objeví přesně za ním, stačí se otočit a zmáčknout spoušť.
  • Také ultimátní schopnost Pulse Bomb, pokud je umístěná za Bastiona, znamená jeho konec. Ovšem pokud se nachází před štítem, tak ho nezraní.

Genji

  • Podobně jako u Tracer je Genjiho schopnost Swift Strike dobrá k rychlému přemístění za Bastiona.
  • Když jde do tuhého a letí na vás dávka kulek z kulometu, můžete využít schopnosti Deflect a odrazit kulky na jiné protihráče – použít tak Bastiona proti jeho týmu.

Winston

  • I tenhle opičák může nadělat pěknou paseku. Jeho schopnost Jump Pack je výborným způsobem, jak skočit za Bastiona a zabít ho.
  • Schopnost Shield Projector nevydrží nápor kulek dlouho, a tak buďte připravení utéct z dostřelu.

D.Va

  • Kombinace schopností Boosters a Defence Matrix jsou proti Bastionovi perfektní zbraní. D.Va přeletí za Bastiona, mezitím co absorbuje veškeré kulky, které on střílí.
  • Pokud je schovaný moc daleko a není možné doletět až za něj, tak Defence Matrix může být silný i pro postup vpřed po celý tým, protože D.Va zastaví všechny střely.

Ostatní hrdinové

  • Jsou i další mobilní hrdinové, kteří se dokáží s Bastionem vypořádat, jako například Reaper nebo Hanzo. Vždy je potřeba trochu přemýšlet a přijít na to, jak obejít štít.

Hrdinové s plošným poškozením

Občas se stane, že Bastion proti vám bude mazaný a bude stát vždy zády ke zdi, nebo ještě lépe v rohu. Poté mobilní hrdinové nemusí být tak silní jako hrdinové s plošným poškozením.

Junkrat

  • Pokud se Bastion schovává v rohu, vaším úkolem je trefit se granáty z Frag Launcheru přesně mezi zeď a Bastiona.
  • Pokuste se najít místo, na které neuvidí, ve kterém budete v bezpečí. Zároveň takové, abyste mohli vysílat devastující střely přímo za jeho štít.

Pharah

  • Pokud si vyberete jako zbraň proti Bastionovi právě Pharah, snažte se střílet na zem před ním anebo na zeď za ním. Plošné poškození, které vaše rakety udělí, bude sice menší, ale pár dobře mířených střel a Bastion se rozpadne jako domeček z karet.
  • Zbytečně se nevystavujte riziku. Nelétejte příliš vysoko, stanete se pak snadným terčem. Vyleťte jen tak vysoko, jak bude třeba, abyste mohli střílet na výše zmíněná místa.

Doufám, že tento návod, jak hrát proti Bastionovi, vám pomůže a vy budete schopní se vypořádat s každým, kterého potkáte. Hodně štěstí na bojišti.

Zdroj:http://overking.com/news/posts/452-what-heroes-counter-bastion


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet