Interview s Jeffem Kaplanem

DLC – Noví hrdinové, nové mapy

Spoustu lidí už na BlizzConu zajímalo, jestli po koupi samotné hry budou muset kupovat i další rozšíření. Jestli budou muset utrácet za nové hrdiny a mapy v podobě DLC. Jeff Kaplan na tuto otázku neuměl odpovědět a vždy se ji snažil nějak okecat. Nejen že to tížilo lidi, protože chtěli slyšet odpověď, ale i Jeffa, který po BlizzConu začal pracovat na tom, aby na tyto otázky mohl poskytnout odpověď.

Tento týden Jeff oznámil to, na co spousta lidí netrpělivě čekala. Hrdinové a mapy, přidané po vypuštění hry, budou ZDARMA, a to v podobě updatu. Nikoliv jako DLC za peníze. Výborná zpráva, ne? Možná vás zajímá, jak budou řešeny skiny na hrdiny a další vizuální změny. Jeff řekl, že ještě nemají přesně rozvržený systém odměn za hraní. Byl by rád, kdyby se jim povedlo udělat systém tak, aby něco hráči dostali za svou snahu a něco si mohli koupit.

Kdy zase poběží beta?

Asi už všichni víme, že beta je dočasně pozastavena. Jeff oznámil, že by během této pauzy chtěl s týmem vyladit co nejvíce věcí, které jim komunita poslala jako feedback. Jako příklad Jeff uvedl právě systém progressu, který by hráči chtěli mít ve hře. Ve hře už byl tento systém dokonce dvakrát, ale vývojáři oba zrušili z několika různých důvodů.

Předtím, než se opět spustí beta, tak by chtěli přidat zbrusu nový systém, aby hráči měli viditelný postup hrou na základě své snahy. V plánu mají ale i menší změny. Spousta hráčů si stěžovala na přebíjení u některých hrdinů. Animace neodpovídala době přebíjení, a když hráč použil schopnost během přebíjení, tak musel přebít znovu.

K samotnému znovuspuštění bety by mělo dojít na konci ledna. Ovšem pokud nějaká zásadní změna nebude dokončena a přidána včas, může se spuštění odložit na začátek února.

Další vlna přístupů?

Zazněla také otázka, jestli po spuštění bude více přístupů do hry. Jeff odpověděl, že určitě alespoň jedna vlna by měla přijít, možná i více. Sám pak přiznal, že zapomněl, jestli se chystá další stres test. Spousta lidí žádá o přístup do bety, ale servery prý nejsou připraveny na velký nával. První stres test se prý povedl, ale zatím bude k dispozici jen uzavřená beta pro málo lidí.

Celý rozhovor si můžete pročíst na webu Eurogamer. Taky se můžete podívat na video z Developer updateu, kde Jeff o všem mluví.



Naposledy upravil/a Snake Plisken 13.12.2015 v 15:20:38.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet