LumériCo nové informace

Nové informace

Nedávno jsme vás informovali o existenci stránky LumeriCo.mx a také, jak se komunita k této stránce dostala. Nicméně stránka není nečinná, vyvíjí se. Mezi novinkami společnosti LumériCo se objevil příspěvek evidentně nepsaný, jako propagační materiál společnosti.

 

Král Lumérica Guillermo Portero srdečně zve své poddané k účasti na jeho korunovaci a oslavě své neomezené nenasytnosti a zradě lidí Mexika. Koordinované zveřejňování informací ukazuje, že Portero je had, že dlouhodobě loupí bohatství naší země pro své vlastní dobro. Naše vláda tak poškozuje bratry a sestry, kteří se stali žebráky, a neskončí, dokud bude mít celou zemi pod svou vládou. Ale my, Los Muertos, nebudeme podporovat uzavřenost naší vlády a korupci. Ukážeme naše nové dobyvatele, kteří berou nám berou budouctnost naší země. Prvního listopadu had padne a my oslavíme oživení našeho domova.

 

Dosud byly známy dvě přihlašovací jména a hesla

  • GFlores/g#fNwP5qJ
  • GPortero/Xy@4+Bkuqd<53uJ

 

Po zveřejnění příspěvku se objevily nové emaily. Všechny je překládat nebudeme, nicméně jejich shrnutí je přibližně následující:

Automat na kávu se opravit nepodařilo, ale byl objednán nový, výše uvedený příspěvek se nedaří odstranit, existují (další) podezření o průniku hackera do systému a přes Monako byla na účet banky v Doradu převedena hotovost. Zajímavý je pak E-mail od osoby Sanjay Korpalem z Vishkar Corp.

V posledním zmíněném e-mailu je v textu odkaz na jakousi nehodu, která se stala v Rio de Janeiru. Pokud si myslíte, že jste jméno Sanjey již někde slyšeli, pak ano, v komiksu popisující příběh Symmetry. I přes tento incident zjevně spěje LumériCo a Vishkar Corp k vzájemné spolupráci.

 

Krom e-mailů a novinky se na stránce změnila ještě jedna věc. Dříve bylo na odkazu lumerico.mx/omnics.txt pouze otazníky, 25. října se znaménka změnila na text:

Allow: Tzolk'in
Allow: Imix ChikchanManik Imix ChikchanImixChikchanImix Manik Chikchan Imix Kimi Chikchan Chikchan Kimi ChikchanImixChikchanImix ChikchanKimi 

 

Pochopitelně se jedná o další šifru. Její rozluštění je vcelku zajímavé a na poměry mexické hackerky není obtížné. Jedná se o mrtvý jazyk. Konkrétně se jedná o čísla řečena Mayským jazykem.

Tento unikátní matematický systém se zapisoval pomocí čárek a teček, což přímo vybízí k použití Morseovi abecedy. Výsledkem je: "EXECUTEATTACK"

Jedná se o vodítko ke stránce

https://lumerico.mx/EXECUTEATTACK/index.html

 

Zde je opět zpráva od Sombry, tentokrát nezašifrovaná:

Překlad:

Je na čase. Tyto e-maily odhalili pravdu o Porterovi, zahájily vzpouru a přesvědčily lidi Mexika, aby podpořili naši věc. Nyní je čas udeřit. Přemění svůj drahocený ceremoniál 1. listopadu na hnutí proti němu. Potřebuji, abys udělal jednu věc:

Získej přístup k e-mailu šéfa bezpečnosti a zkus mi pomoct při útoku. Brzy ji kontaktuje Portero. Změnila jsem její heslo: d0r*NuLw9

 

Z e-mailů je známo jméno šéfky bezpečnosti, z čehož lze snadno vydedukovat přihlašovací jméno.

MJimenez / d0r*NuLw9

 

Nový účet

Opět nová série e-mailů.

Co je ale zajímavější, než další španělský text, je konzole administrátora. Pod zobrazením rozložení dodávky energie se nachází příkazový řádek. Jakýkoliv pokus o zadání příkazu hlásí odpojený terminál. Jediný zatím známý funkční příaz je "clear", který odstraní záznam dosavadní aktivity.

Nadcházející dny ukáží, jaké je tajemství této stránky.

 

Kdy lze Sombru očekávat?

Summer Games končili 22. Lidé tak čekali objevení Sombry s ohledem na příhodné datum, v úterý 23. Halloween event končí 1. listopadu, což nahrává významnému datu v e-mailech a skrytých zprávách. Na druhou stranu 4. listopadu začíná Blizzcon. Již dlouho se spekuluje, co všechno se nejen s ohledem na Overwatch objeví?

Možná si na Sombru ještě chvíli počkáme, možná zjistíme mnohem víc.

 

Další únik informací?

Na fóru Battlenetu se objevilo vlákno s odkazem na dabérku Emmanuelle Riviére. Na jejím profilu na stránce rsdoublage.com se objevila i role Sombra ze hry Overwatch. V současnosti tam již tato informace není, nebo možná nikdy nebyla a jedná se o hoax.

Informace byla i v odkazu, kolik lidí sdružených skrze tyto stránky dabuje postavy ve hře Overwatch. Zde se Sombra údajně také objevila. V současnosti je dohledatelná pouze Doang Geneviéve dabující pro francouzskou verzi hry D.Vu.

 

Jedná se o záměrnou provokaci Blizzardu, nebo je poslední dobou těch úniků nějak mnoho? Může to znamenat, že jsme skutečně blízko k odhalení nové hrdinky?



Naposledy upravil/a Kizuoto 27.10.2016 v 19:23:41.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ofous 28.10.2016 13:07

Skvělá práce!Konečně něco co zase trochu oživilo tuhle stránku.Díky

Ceris 28.10.2016 11:07

po zadani prikazu exit do konzole to nevypise nic (zadny terminal nepripojen), takze tipuju ze tohle asi taky bude nejaky funkcni prikaz (mozna na odpojeni terminalu)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet