Soldier: 76 znám už v roce 1998

Historie jednoho z agentů sahá hluboko do minulosti, přesněji do roku 1998 a je spojena se jménem Chris Metzen. V té době byl Chris v Blizzardu pouhým nováčkem a milovníkem komiksů a kresby. Když poprvé ve svých 19 letech nastupoval do Blizzardu, tehdy ještě Chaos studios, ani pořádně netušil, že vstupuje do světa vývoje počítačových her. V současnosti je zapojen do projektu Overwatch, kde má na starosti oblast kreativního designu a příběhu.

Koncept Soldiera: 76 nebyl spojen pouze s jeho grafickou podobou, ale společně s brazilským grafikem Maxem Velati vytvořili i příběhové pozadí a první náhled chystaného komiksu. Původní nástin tohoto díla v originálním znění můžete najít na stránkách sonofthestorm, nebo níže ve zkráceném překladu i s grafickými návrhy.

Píše se rok 2010....

Americký sen se stává spíše noční můrou.

Nárůst teroristických útoků na půdě USA silně narušil důvěru ve federální vládu a její schopnost udržet zemi v bezpečí. Domácí i zahraniční extrémistické a ozbrojené skupiny beztrestně napadají občany. Neschopnost vlády čelit této hrozbě, začíná nahlodávat základy Spojených států amerických.

Žhavé debaty na téma, jak zasáhnout proti vzrůstající krizi, prohlubují vznikající rozkol mezi federální vládou a vládami jednotlivých států. Senzacechtiví novináři jen zasévají semínka strachu a nespokojenosti mezi širokou veřejnost.

Násilí vzkvétá jak na východním, tak i západním pobřeží. Do bojů jsou zapojené nejen rozličné etnické, ale i zájmové skupiny, které se navzájem osočují z rychlého rozkladu společnosti. Přesvědčení jednotlivých vlád o neschopnosti federální vlády je nalomeno, jakmile se výtržnosti, násilné demonstrace a války pouličních gangů přesunou do hlavních metropolí.

Místní vlády, jejichž pokusy o uklidnění situace selhaly, se obracejí na federaci, aby tuto anarchii ukončila jednou pro vždy. Stanné právo je vyhlášeno po celé zemi a federální jednotky rychle získávají kontrolu nad třinácti státy na východním pobřeží. Masivní zásah policie se však brzy vymkne kontrole po té, co se utvoří mnoho partyzánských skupin, které sem navrátí teror a děs.

Pobouřeno tímto nebývalým zásahem federální vlády a v obavě před podobnou budoucností na vlastním území, se několik centrálních a západních států rozhodlo projevit svůj zájem o vystoupení z unie. Federální vláda toto nechce dopustit a jako poslední možnost vysílá jednotky do srdce Ameriky, aby za každou cenu udrželi jednotnost spojených států....

Druhá občanská válka začíná...

 

Soldier: 76 okolo kterého se měl děj převážně točit, je jedním ze série super vojáků. Tito jedinci měli pod kůží implantované mikro-chipy, dávající jim nadlické schopnosti. Jednotka 76 však byla opuštěna při spackaném atentátu před více než 30 lety. Zraněný a sám se teď pohybuje ztracen v jižní americe. Vláda jej po tolika letech již považuje za mrtvého. Jakmile se Soldier: 76 vypořádá se svou minulostí, stojí předním nová a důležitejší otázka. Kterou z válečných stran podpoří? Rebelující státy na západě, nebo federací ovládaný východ?

 

Původní koncept Soldier: 76

      

Komiks

               

 

Mnohé motivy s historickými dějinami Overwatch jsou dosti podobné a je vidět, že Metzen si své sny plní i po takové době. Je tedy více než pravděpodobné, že se v některém z budoucích komiksů setkáme právě se Soldierem: 76. Na internetu kolují i ohlasy, aby se právě tento koncept stal jedním z legendárních skinů. Uvidíme tedy starého Soldiera: 76 i ve hře?

SonoftheStorm

 



Naposledy upravil/a Ellendway 27.04.2016 v 17:34:38.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet