OW překročil hranici 20 milionů hráčů

 

Overwatch tento milník překročil za méně, než pět měsíců. Kolik her si může říct to samé? V článku naleznete další zajímavé milníky a také porovnání s ostatními tituly.

 

U této přiležitosti si můžeme připomenout, jak rychle hráči vlastně přibývali. V otevřené betě si hru vyzkoušelo bezmála 10 milionů hráčů. Tady se už dalo čekat, že komunita bude opravdu velká. První týden po vydání, 24. 5. 2016 si krabicovou verzi hry pořídilo 7 milionů hráčů.

 

Na to v srpnu Blizzard ohlásil, že počet hráčů Overwatch přesáhl již 15 milionů. Ale tady do zdaleka nekončí. Nyní si Overwatch pořídilo již 20 milionů hráčů. Takovýmto počtem hráčů se nemůže pochlubit ani spousta free to play her.

 

Pro srovávní, v červnu 2016 bylo oznámeno, že Hearthstone si do té doby zahrálo 50 milionů hráčů. Zde ale musíme přihlédnout k tomu, že se jedná o hru zdarma a je dostupná i na mobilních zařízeních.

 

 

Pokud bychom chtěli prodeje srovnávat s konkurenčními tituly, zjistíme, že Counter Strike: Global offensive si pořídilo přes 25 milionů hráčů. Zde je ale opět nutné přihlížet na rozdílnou cenovku. Prodeje Battlefield 1 za první týden dosahovaly až k 1 milionů prodaných kopií na všech platformách. Absolutním králem žánru ale stále zůstává League oe f Legends. Tuto freto play hru si měsíčně zahraje těžko uvěřitelných 100 milionů hráčů po celém světě.

 

Jako poslední nahlédneme na prodané kopie přímé konkurence Overwatch - Battleborn a Paladins. Battleborn na Steamu vlastní přibližně 300 000 hráčů. Zde ale samozřejmě nejsou započítány prodeje na konzolích. Následují free to play Paladins. Ty na svých Steam účtech vlastní něco málo přes 5 milionů uživatelů.

 

 

 

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet