Nová hrdinka - Ana

  ana    amari    hrdinka   

V dnešních večerních hodinách se na oficiálním youtube kanálu objevila dvě videa představující novou hrdinku. Dle spekulací nasbíraných před jejím zveřejněním se jedná o Ana Amari, tedy matka Pharah. Krom videa představující její schopnosti bylo vydáno i video Origin story vysvětlující její minulost stejným způsobem, jako tomu bylo u Soldiera: 76.

 

Ana a herní mechaniky.

Nová hrdinka spadá do kategorie Supportů. Rozšíření nejméně zastoupené skupiny hrdinů byl očekávaný krok o nějž si komunita žádala. Již ve svých dalších titulech dokázal Blizzard, že dokáže pojmout své hrdiny kreativním způsobem a ani zde tomu není jinak. Ana přináší do hry nové herní mechaniky.

Střelba z primární zbraně může soupeře zranit, nebo vyléčit spojence. Jinak se jedná o sniperskou pušku klasického typu, tedy s přibližovacím hledím.

Co se velikosti zásobníku týče, bude mít její zbraň 6 nábojů.

 

Sleep Dart - schopnost soupeře uspat na velkou vzdálenost. Jedná se o dlouhotrvající stun (obdoba reinhardtovi ultimátky), který jde ovšem zkrátit. Jakékoli zranění uspaného soupeře probudí.

 

 

Biotic Granade - Tento granát působí v malé oblasti. Spojencům poskytne slabé léčení a poskytne jim krátkou dobu trvající buff zvyšující účinek jakéhokoliv léčení. Soupeřům způsobí malé zranění a poskytne jim debuff zcela zamezující jakémukoliv léčení.

 

Nano Boost - ultimátní schopnost poskytující jednomu jejímu spojenci vyšší rychlost, zranění a sníží přijaté poškození od nepřátel.

 

 

 

Příběh

Omnic krize se zasadila Egyptu těžkou ránu. Nedostatek lidí a financí bezpečnostních sil způsobil v zemi spoléhání na tým elitních odstřelovačů. Nejlepší z této jednotky byla sniperka, která si vysloužila přezdívku nejlepšího odstřelovače světa. Schopnosti Any Amari z ní dělali ideální kandidátku do úderného týmu Overwatch, který měl celou válku ukončit.

Po úspěšném ukončení války sloužila Ana v Overwatch mnoho let, konkrétně byla ve velitelském žebříčku na druhém místě po Jacku Morrisonovi. Přes odpovědnost vyplývající z jejího vysokého postavení se Ana odmítala vzdát bojových operací a zůstala v aktivní službě až do svých padesáti let. Poté přišla osudová mise. Při záchraně rukojmí držených Talonem se střetla s známou nájemnou vražedkyní Widowmaker a vzájemný střet stál Anu pravé oko.

Celý incident byl veřejnosti prezentován tak, že Ana byla na misi zabita. Zatímco se ze svých zranění zotavovala za pomoci nespecifikovaného člena Overwatch, vzpomínala na všechny přátele padlé v boji. Nakonec se rozhodla odejít mimo svět narůstajících konfliktů. Tato idea nevydržel věčně. Uvědomila si, že nemůže prostě sedět stranou, zatímco jsou ohrožováni lidé, na kterých ji záleží. Rozhodla se tedy chránit svou zemi, svou rodinu i své přátele.

 

 

Zajímavosti

  • V Origin story jsou vidět členové Overwatch, včetně dvou dosud neznámých.
  • Spolu se Zenyattou se jedná o jediný charakter schopný léčit na dálku.
  • Spolu s Luciem se jedná o jediný charakter schopný navyšovat rychlost pohybu spojencům.
  • Spolu s Mercy (a případně Zenyattou) se jedná o jediný charakter zvyšující poškození svým spojencům.
  • Je pouze o rok mladší jak Reinhardt, což z ní dělá druhou nejstarší postavu ve hře.
  • Díky možnosti léčit spojence se jedná o jedinou postavu, které mohou spojenci bodyblockovat střelbu.
  • Na rozdíl od ostatních sniperů nemá schopnost dostat se snadno na vyvýšená místa.
  • Ze všech healerů může sama sebe léčit nejhůře.
  • Za Anu si můžete zahrát již dnes, pokud si aktivujete PTR.
  • Jeden z jejích skinů je stejný, jako složka na mapě Temple of Anubis.
  • Pharah přivedla na svět ve svých 28 letech.

 

 

Naposledy upravil/a Kizuoto 22.01.2017 v 17:49:21.

 

 


Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet