Interview s Chrisem Metzenem

Kreativní ředitel Chris Metzen poskytl v rozhovoru pro PC Gamer spoustu zajímavých informací o příběhovém pozadí Overwatch.

Hrdinové

Postavy v Overwatch nenazýváme superhrdiny. Spíše používáme slova jako „agenti“. Všichni jimi svým způsobem jsou. Někteří z nich jsou na straně dobra, a někteří prostě nejsou úplní andílci.  Nechceme se omezovat jen na ty hodné. Každý hráč hraje jiným herním stylem a má rád něco jiného. Chceme vyjít vstříc i těm, kteří si rádi zahrají za tyto „podlé“ charaktery. Nemáme zde ale žádné přímo zlé postavy. Chtěli bychom vytvořit universum s nekonečným potenciálem a možnostmi.  Proto se například snažíme dělat příběhové pozadí každého hrdiny tak, abyste si ho dokázali představit například v jeho vlastní hře.

Kdo je Doomfist?

Doomfist jste poprvé mohli vidět v oznamovacím traileru. Poté jste vezli úplně stejnou rukavici jako payload na mapě Numbani. Na stejné mapě je také například výstava věnovaná této rukavici. A potom jsme začali přemýšlet, jaká by to byla sranda, kdyby „Doomfist character“ byl víc jako generační hrdina, kterého můžete znát z velkých superhrdinských univers. Potencionálně jakékoliv množství lidí mohlo být Flash nebo například Green Lantern. A to je smysl generační identity. Přemýšleli jsme, jaké by bylo mít tuto postavu hratelnou. Zatím ale nemáme co oznamovat.

Je nějaká šance, že v Overwatch zažijeme podobnou událost, jako byla Omnic Crisis?

Odpovědět na otázku, proč jsme si pro hru vybrali zrovna toto období, a ne například zlatou éru Overwatche, není jednoduché. Především jsme si ho vybrali proto, že toto období nám dává volnost a rozmanitost ve vytváření hrdinů. Chtěli bychom zpracovat universum Overwatche tak, aby bylo „živé“. Aby vypadalo, že se v jeho světě pořád něco děje. Opět musím připomenout, že nemáme cokoliv k oznámení, ale hra je jen prvním krůčkem do tohoto velkého vesmíru.



Naposledy upravil/a Bellatrix 13.12.2015 v 00:19:02.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Darlington
Honza Vavřiník

Darlington je autorem 110 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet