Developer Update - Ranked play, matchmaking

1. Ranked play

Ranked play je stále ve vývoji.  Vývojáři chtějí přijít se systémem ranked módu, který uspokojí touhy co nejvíce hráčů. Taktéž chtějí dát hráčům pocit postupu, a aby viděli to, jak se zlepšují. Na otázku, jak přesně bude ranked play vypadat, stále hledá odpověď i samotný vývojářský tým.

2. Matchmaking

Ve hře, jakou je Overwatch, je udělat kvalitní matchmaking těžší, než se na první pohled může zdát. Je zde mnoho faktorů, ke kterým musí matchmaking systém přihlížet. Momentálně je pro Blizzard důležitý cíl to, aby hráči nemuseli na vyhledání zápasu příliš dlouho čekat.

Dále se také dostalo na banování hrdinů a map. Jednalo by se o systém, ve kterém byste při matchmakingu zabanovali jednotlivé hrdiny a mapy, které nebo proti kterým byste nechtěli hrát. Jeff Kaplan tvrdí, že by se tomuto rád vyhnul. Myslí, že banování hrdinů by vyřešilo jisté problémy (například neradi hrajete proti Torbjörnovi, protože vás štvou jeho turrety), ale podle jeho názoru by se tento problém dal vyřešit lépe.

Nakonec Jeff Kaplan promluvil o uzavřené betě. Vysvětlil to, k čemu beta je a  proč se do ní dostalo tak málo hráčů. Chtějí totiž, aby beta byla více tradiční, zaměřená na feedback a celkové vyladění hry. Také dodal, že by bylo lepší nazvat momentální fázy alfou, protože to lépe vyjadřuje to, co po hráčích chtějí.

 



Naposledy upravil/a Bellatrix 01.03.2016 v 23:09:25.

Chcete si povídat o Overwatch? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet